Formålet med
Foreningen Bord & Stol

Vi vil løbende afholder arrangementer over hele Danmark, alene med det formål, at økonomisk at støtte om ensomme ældre og udsatte børn og unge. 


Vi vil primært sætte fokus på musikalske opevelse, da vi er overbevist om, at musikken gør en stor forskel i os alle


Musikken skaber glæde, kærlihed, tryghed, samvær.......... 

Ensomme ældre 


100.000 ældre føler sig ensomme - det vil vi gøre noget ved


Ensomhed er et problem for mange i Danmark. I 2021 følte næsten 600.000 danskere sig ensomme, og heraf var 100.000 over 65 år.

Det er en markant stigning i forhold til tidligere år, hvor tallene var henholdsvis 380.000 og 55.000 – også selvom en del af stigningen skyldes de særlige omstændigheder under coronaepidemien.

Det betyder, at langt de fleste af os kender nogen, der ofte føler sig ensomme, eller at vi selv har oplevet at have ensomhed tæt inde på livet.

At føle sig ensom eller at være alene

At føle sig ensom er ikke det samme som at være alene eller at bo alene. Du kan godt føle dig ensom, selvom du er sammen med andre mennesker, har familie eller går på arbejde.

Andre oplever, at de både er alene og føler sig ensomme. Men fælles er, at alle kan få ensomhed tæt ind på livet.


Udsatte børn og unge 


Alt for mange børn og unge i Danmark står alene med deres problemer. Bord & Stol vil kæmpe for, at ingen børn i Danmark stå alene eller svigtes – hverken af deres nærmeste voksne eller af samfundet.


Ordet 'udsat' opstod således som et ord til at beskrive et barn, der ikke kunne bo hjemme hos sin mor og far. Fælles for det, man kan være udsat for, er, at det handler om sociale problemer. Det vil sige problemer, der hænger sammen med, hvordan man har det, og hvordan man trives. 


Derfor vil vi i Bord & Stol støttte økonomisk om direkte øremærkede initiativer, der støtter børn og unges trivsel